7 Sebab Kenapa Shaklee Supplements Terbaik Di Malaysia

Ada banyak jenama suplemen yang ada di Malaysia tetapi Kak Rai memilih suplemen dari Shaklee dari tahun 2013 lagi dan masih setia menggunakannya sehingga hari ini. Mesti ada sebab yang kukuh yang membuatkan Kak Rai tidak beralih ke jenama lain kan. Jom Kak Rai kongsikan kenapa Kak Rai memilih suplemen Shaklee.

Organik

Sebab utama ialah kerana semua suplemen Shaklee di buat dari bahan-bahan semulajadi yang asli dan organik dan terbukti selamat di gunakan untuk satu tempoh masa yang panjang. Bukan sekadar organik malah ‘beyond organic‘. Shaklee sentiasa membuat kajian semula kepada bahan mentah yang di hantar oleh pengeluar untuk memastikan mancapai standard yang Shaklee tetapkan.

Selamat

Shaklee mengendalikan lebih 100,000 ujian kawalan kualiti setiap tahun untuk memastikan kualiti dan potensi sumber bahan mentahnya supaya tidak memberikan kesan sampingan sekiranya di ambil untuk satu jangkamasa yang panjang.

Keberkesanan

Produk Shaklee terbukti berkesan bukan sekadar testimoni pengguna sahaja kerana Shaklee menekankan kualiti setiap produknya dan mereka mempunyai Kajian Landmark yang diketuai oleh seorang penyelidik pemakanan yang terkenal, Dr. Gladys Block dengan University of California, Berkeley.  

Seperti Set Kurus Shaklee yang telahpun membantu ramai rakyat Malaysia yang inginkan berat badan yang sesuai dalam usaha untuk mejaga kesihatan mereka.

Terbukti Oleh Sains

Kajian Landmark ini menunjukkan bahawa orang-orang yang mengambil makanan tambahan Shaklee mempunyai banyak biomarker yang lebih sihat untuk jantung, otak, dan kesihatan kognitif berbanding dengan pengguna tidak mengambil suplemen atau pengambil suplemen bukan produk Shaklee.

Pemenang Trusted Brand Awards bagi kategori Vitamin dan Suplemen

Supplements Shaklee telah memenangi anugerah Trusted Brand Reader Digest selama 2 tahun berturut iaitu untuk tahun 2021 dan 2022. Award ini adalah satu anugerah berprestij yang dijalankan oleh pihak ketiga. Survey ini dibuat oleh Catalyst yang merupakan badan bebas mempunyai standard mereka untuk menilai tahap kepercayaan sesuatu produk. Survey ini dibuat dari kalangan ribuan rakyat Malaysia yang menjadi pembaca Readers Digest. Yang menariknya pembaca Reader’s Digest adalah daripada golongan berprestij dan ‘high profile‘ iaitu para doktor, peguam,  CEO’s, Engineers, ahli korporat dan mereka-mereka yang fasih dalam english kerana Readers Digest diterbitkan di dalam Bahasa Inggeris.

Pelopor Kepada Dunia Suplements

Fakta menarik tentang supplement Shaklee adalah multivitamin Vitalea merupakan supplements tertua di dunia yang dah berusia lebih 100 tahun. Ini bermakna dah berjuta-juta orang di seluruh dunia yang makan vitamin Shaklee. Dari sini kita dapat lihat produk ini semestinya supplements terbaik dan selamat untuk jangka masa panjang.

Lebih Jimat Dan Lebih Murah

Percaya atau tidak, fakta ini lebih menarik. Kebanyakan supplement Shaklee harganya lebih murah berbanding dengan jenama lain yang ada di pasaran ketika ini contohnya SR Vita-C. Vitamin ini mempunyai 180 tablet yang mana ianya mampu bertahan selama 6 bulan pengambilan secara konsisten. Dengan kos hanya 50 sen sebiji, kita bole memberikan badan kita sumber Vitamin C yang cukup. 

Best kan? Lebih ekonomi dan lebih berbaloi. Sebab itu, supplement Shaklee menjadi pilihan rakyat Malaysia dan Kak Rai sendiri memilih supplement Shaklee ini untuk menjaga kesihatan Kak Rai dan keluarga. 

Ubah jenama mampu mengubah kualiti hidup anda!

#blogmegashaklee 
#shakleethrivae2023
#shakleetriumph2023

One Reply to “7 Sebab Kenapa Shaklee Supplements Terbaik Di Malaysia”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *