Kesuburan dan Shaklee

Assalammualaikum w.b.t,

Seringkali kita dengar soalan-soalan yang berbunyi,” Eh, bila lagi kau nak mengandung?” . Adakalanya soalan-soalan begini akan mengundang kecewa, sedih dan duka di hati. Rezeki, ajal, maut, jodoh, pertemuan semuanya kerja Allah kan. Kita orang melayu yang bersifat ramah tamah ini kadangkala tidak menyedari soalan-soalan begini mengundang kesedihan kepada orang yang di tanya.

Hari ini saya ingin berkongsi tentang peranan vitamin Shaklee dalam kesuburan pasangan suami isteri. Namun harus di ingat, doa dan tawakal kepada Allah Sang pemberi rezeki harus di utamakan. Pengambilan vitamin adalah sebagai satu usaha untuk mendapatkan zuriat.

Bagaimana Pengambilan Suplement Shaklee Dapat Membantu AndaSet cadangan untuk Isteri

 1. ESP
 2. Vita-lea (Multivitamin)
 3. B complex
 4. Vitamin C
 5. Alfalfa (hanya option terutama yg sakit ketika bersama)
 6. GLA jika period tidak regular

Set cadangan untuk Suami
 1. ESP
 2. Vitalea
 3. B complex
 4. Vitamin C
 5. Vitamin E
 6. Zinc

Vitamin Asas

 1. Vita-Lea (Multivitamin)
 2. Vitamin C
 3. B-Complex

Note 
Bagi pesakit thalasemia, harus di elakkan pengambilan Vitalea
Bagi pesakit SLE, elakkan pengambilan Alfalfa

Vitamin asas adalah tunjang utama untuk kesihatan badan. Fungsi vitamin asas adalah memperbaiki sel-sel yang rosak dan membantu menyediakan keperluan nutrisi dalam badan. Adalah amat penting untuk bermula dengan vitamin asas bagi membekalkan nutrisi yang di perlukan oleh tubuh badan.

Vitamin Kesuburan

Vitamin E
Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita.

Zink
Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina. Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone dan memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid).

Alfalfa
Sangat baik diamalkan oleh wanita, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah).

Untuk mengetahui testimonial set kesuburun klik di sini.

Walaubagaimanapun, sebagai seorang muslim, kita haruslah memperbanyakkan doa dan tawakal kepada Allah s.w.t dan sentiasa berbaik sangka. Set yang dicadangkan ini hanyalah sebagai salah satu usaha untuk hamil.

Berminat? Mari segera contact saya untuk konsultasi percuma.
PM | Whatsapp 012 3917458
SID : 926943

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *